Leefbaar Capelle en VVD presenteren coalitieakkoord en kandidaat wethouders (07-06-2018)

Leefbaar Capelle en VVD vormen samen de coalitie in de gemeente Capelle aan den IJssel. Onder leiding van formateur Gerrit Kruijt hebben zij een akkoord gesloten met als titel Met het oog op morgen.

Met het oog op morgen met onze blik gericht op Capelle is geschreven om samen met Capellenaren te werken aan een nog beter Capelle. Er gaat heel veel goed in Capelle, maar soms kan het nog beter. Leefbaar Capelle en VVD kijken uit naar de dialoog met de Capellenaren en het debat in de gemeenteraad in deze bestuursperiode.

Presentatie in het Kinderlab

Op donderdag 7 juni hebben Leefbaar Capelle en de VVD het coalitieakkoord gepresenteerd in het Kinderlab. Gerrit Kruijt, oud gemeentesecretaris/algemeen directeur, heeft als formateur opgetreden. Tijdens de presentatie heeft hij zijn bevindingen gedeeld. Ans Hartnagel en Harriët Westerdijk hebben het coalitieakkoord toegelicht.

Tijdens de presentatie zijn de kandidaat-wethouders voorgesteld:

  • Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle)
  • Harriët Westerdijk (VVD)
  • Dick van Sluis (Leefbaar Capelle)
  • Marc Wilson (Leefbaar Capelle)
  • Nico van Veen (VVD)

Het nieuwe college presenteert haar coalitieakkoord 2018-2022

Van links naar rechts: wethouders Ans Hartnagel, Dick van Sluis, Harriët Westerdijk, burgemeester Peter Oskam en wethouders Nico van veen en Marc Wilson.

Raadsvergadering

Op 14 juni wordt het coalitieakkoord tijdens een openbare raadsvergadering besproken. De nieuwe wethouders en raadsleden worden dan benoemd en geïnstalleerd. Het coalitieakkoord 2018-2022 Met het oog op morgen (pdf, 4Mb) leest u zelf. 

Afbeelding van het coalitieakkoord Met het oog op morgen