Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Verkeersafsluiting Schaardijk

  (22-02-2019)

  Tussen 4 maart en 3 mei 2019 is de Schaardijk bij bedrijventerrein de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel doordeweeks afgesloten tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Het gaat om de weg tussen Schaardijk 15 en Stormpolder 7/8.

 • Praat mee over mantelzorg in Capelle

  (21-02-2019)

  Bijna één op de acht Capellenaren is mantelzorger*. Hoe houden zij de zorg voor hun naaste vol? Wat is daarin belangrijk? Welke hulp of ondersteuning is daarbij nodig? Hoe tevreden zijn mantelzorgers nu over de ondersteuning in Capelle aan den IJssel? De gemeente is benieuwd naar deze ervaringen van Capelse mantelzorgers. Daarom nodigen wij hen graag uit voor een van de groepsgesprekken op dinsdag 5 maart.

 • Kies het ontwerp voor uw work-outplek

  (18-02-2019)

  Via de website www.kiescalisthenicsontwerp.nl kunt u tot 25 februari 2019 uw keuze voor een ontwerp van de zogenaamde calisthenics- en freerun-plaats aangeven. Daarna maken we bekend welk ontwerp het wordt. De work-out in het Schollebos heeft een oppervlakte van 150m2 met daarop enkele toestellen.

 • Onderzoek naar lood in bodem bij kinderspeelplaatsen

  (15-02-2019)

  De DCMR Milieudienst Rijnmond onderzoekt in maart en april in diverse gemeenten in Zuid-Holland of er lood in bodem voorkomt bij kinderspeelplaatsen. Dit gebeurt ook in Capelle aan den IJssel, volgens de huidige planning in de week van 11 maart aanstaande.

 • Ook een energiezuinige woning?

  (15-02-2019)

  Op 14 februari organiseerde het Energie Collectief Capelle de 10e buurtactie in de Sjalomschool in Schollevaar. Dit deden ze samen met de gemeente en de WoonWijzerWinkel. Interesse in isoleren en energiezuinig maken van je woning?

 • Capelle voor één dag ‘love city’

  (15-02-2019)

  Capelle is op Valentijnsdag voor de achtste keer liefdeshoofdstad van het land. In de ‘love city’ werd Valentijn vandaag traditiegetrouw uitbundig gevierd met allerlei activiteiten. Capelse ouderen werden getrakteerd op de voorpremière van de nieuwe film ‘Three First Kisses’ van jongerentheater Quint. Patiënten van het IJsselland Ziekenhuis werden getrakteerd op liefdesballades. Het vorig jaar geopende Liefdeslaantje kon rekenen op maar liefst 23 nieuwe tegels.

 • Wijkbrandweerman aan de slag in Capelle

  (12-02-2019)

  Sinds begin deze maand heeft Capelle aan den IJssel een eigen wijkbrandweerman: Dick de Jong. Hij werkt vanuit de brandweerkazerne aan de Slotlaan en gaat met name met kwetsbare Capellenaren en organisaties in gesprek over brandveiligheid.

 • Artikel NRC over Capelse buurtmoeders

  (11-02-2019)

  In een mooi portret noemt NRC de buurtmoeders 'de engelen van Capelle'.

 • Sportkampioenen 2018 gehuldigd

  (10-02-2019)

  Op donderdag 7 februari huldigde wethouder Harriët Westerdijk (sport) de Nederlandse sportkampioenen van 2018 uit Capelle aan den IJssel. Maar liefst 32 winnaars van zes verschillende sporten, waaronder een wereldkampioen, kregen een oorkonde, cadeaubon en bos bloemen van de wethouder.

 • Voorverkoop Rotterdampas 2019

  (01-02-2019)

  De voorverkoop van de Rotterdampas 2019 is gestart. De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2019 tot 1 maart 2020. Met de Rotterdampas kunt u gratis of met korting naar de film, het zwembad, musea, diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en veel andere activiteiten

 • Capelle voorbeeld bij inburgering nieuwe stijl

  (28-01-2019)

  Voor brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland is Capelle hét voorbeeld voor hoe inburgering nieuwe stijl kan werken. Welzijn Capelle heeft hiervoor een proef lopen.

 • Snoeien Schollevaar

  (22-11-2018)

  Het snoeiseizoen loopt van half november tot half maart. Dit jaar snoeien we in de wijk Schollevaar. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 maanden in beslag.

 • Meld kapotte openbare verlichting

  (27-09-2018)

  Openbare verlichting levert een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Daarom is goede straatverlichting belangrijk. In de eerste week oktober controleren we langs alle grote doorgaande wegen de verlichting op kapotte lampen, verlichte verkeersborden en verlichte wegbewijzeringsborden.

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.